Najčešća pitanja

Na ovoj stranici možete dobiti odgovore na sva pitanja koja nisu pojašnjena u drugim delovima našeg sajta. Ukoliko i dalje imate nekih nedounica koje nisu pokrivene dole navedenim odgovorima, budite slobodni da nas kontaktirate putem telefona +381 65 664 79 16 ili putem kontakt forme u dnu ove stranice.

KAKO MOGU DOBITI DODATNE INFORMACIJE O PROIZVODIMA?

Na stranici svakog proizvoda postoje kompletene informacije o sadržaju i pakovanju. Ukoliko želite da saznate više o sastojcima koji se nalaze u našim proizvodima pogledajte stranicu sa sastojcima.

DA LI SE VAŠI PROIZVODI MOGU KUPITI SAMO ONLINE?

Sve naše proizvode možete kupiti putem online poručivanja a ako se nalazite na teritoriji Šapca i okoline posetite neko od naših prodajnih mesta https://www.mojobeard.com/pages/prodajna-mesta

KAKO JE MOGUĆE PLATITI ROBU?

Plaćanje robe obavlja se pouzećem prilikom preuzimanja paketa od kurirske službe. Za kupce iz inostranstva, potrebno je da nas prvobitno kontaktiraju kako bismo napravili dogovor.

DA LI JE POŠTARINA UKLJUČENA U CENU?

Ukoliko je iznos porudžbine 4000 dinara ili veći isporuka je besplatna. Za narudžbine čiji je iznos manji od 4000 dinara, cena isporuke iznosi od 260 dinara uključujući PDV. Pomenuti uslovi kupovine se odnose samo na kupce iz Srbije.

KAKO SE ROBA DOSTAVLJA?

Dostava artikala koje ste poručili obavlja se u najkraćem mogućem roku putem kurirske službe.

- Porudžbine primljene radnim danom do 14h dostavljaju se sledećeg radnog dana.
- Porudžbine primljene radnim danom posle 14h dostavljaju se za dva radna dana.
- Porudžbine primljene petkom posle 14h, subotom i nedeljom dostavljaju se u utorak.

GREŠKOM SAM NARUČIO PROIZVOD. DA LI MOGU DA OTKAŽEM PORUDŽBINU?

U ovom slučaju, potrebno je da nam u roku od 45 minuta nakon poslate porudžbine pošaljete e-mail u kome ćete naznačiti koja je greška u pitanju i obavestiti nas da poništimo narudžbinu. Tada će ista biti stornirana. Ukoliko to ne uradite u naznačenom vremenu, moguće je izvršiti povraćaj robe, ali u tom slučaju Vam zaračunavamo proviziju od 10% od vrednosti porudžbine i sami snosite troškove poštarine. Rok za započinjanje procedure povraćaja je 24h od trenutka prijema robe.

ŠTA SE DEŠAVA AKO ROBA KOJU DOBIJEM BUDE OŠTEĆENA? DA LI JE MOGU ZAMENITI I NA KOJI NAČIN?

Da, postoji mogućnost zamene oštećene robe, a način i uslovi pod kojima se to može uraditi detaljno su opisani ovde. Ukoliko vam je pošiljka stigla oštećena, najbolje je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik. Ukoliko je roba stigla neoštećena, ali je neispravna, kontaktirajte naš servis kako bi Vam poslali zamenu.

DA LI JE MOGUĆA ISPORUKA VAN SRBIJE?

Od sada je isporuka Mojo Beard proizvoda moguća za sve zemlje u okruženju i za veći deo Evrope. Mojo Beard svojim inostranim kupcima pakete šalje isključivo FedEx kurirskom službom, na taj način obezbeđujući brzu i sigurnu isporuku po povlašćenim cenama. Ukoliko se nalazite van Srbije a želeli biste da poručite neke od Mojo Beard proizvoda, molimo vas da nam se javite na email info@mojobeard.com ili putem društvenih mreža, kako bismo vam dali detaljne instrukcije za poručivanje i plaćanje proizvoda.

KAKO DA ZNAM DA SAM SIGURNO OBAVIO PORUČIVANJE?

Kada kliknete na dugme „Pošalji narudžbinu“ na ekranu će Vam se pojaviti poruka „Vaša porudžbina je uspešno kompletirana“ i na e-mail koji ste upisali i koji koristite za kupovinu stići će Vam potvrda porudžbine sa svim proizvodima koje ste poručili, cenom i datumom kada će proizvodi biti spremni za slanje.

ZABORAVIO SAM LOZINKU ZA LOGOVANJE. ŠTA DA RADIM?

Sve što je potrebno je da prvo upišete Vaš Username i kliknete na link „Zaboravili ste lozinku?“. Zatim, u prozoru koji Vam se bude otvorio upišete Vašu e-mail aderesu koju ste nam prosledili pri registraciji. U kratkom roku će Vam na tu adresu stići Vaša lozinka i moći ćete nesmetano da koristite naše usluge.

ZABORAVIO SAM USERNAME ZA LOGOVANJE. ŠTA DA RADIM?

Ukoliko ste zaboravili svoj username, kontaktirajte nas putem e-maila, predočite problem i zahtev da Vam pošaljemo korisničko ime sa kojim ste se registrovali na našem sajtu. Ovom prilikom potrebno je da nam dostavite što više ličnih podataka (ime, prezime, e-mail adresu i sl.) kako bismo Vas lakše pronašli u bazi i bili sigurni u jedinstvenost podataka.

UNEO SAM POGREŠAN PODATAK O SEBI I TEK KASNIJE UVIDEO GREŠKU. KAKO MOGU TO DA ISPRAVIM?

Svoje podatke možete menjati kada se sa svojim korisničkim imenom i lozinkom ulogujete na naš sajt i pristupite stranici ''Moj Nalog''. Na ovom mestu, takođe, možete menjati i druge podatke vezane lično za Vas, pregledati svoje porudžbine, njihove statuse kao i omiljene proizvode.

GDE MOGU PRONAĆI INFORMACIJE O REKLAMACIJAMA I OSTVARIVANJU GARANCIJE?

Sve informacije se nalaze na ovoj stranici.

.