Vratite nam Bradu!

Jedna od stvari za koju mislim da nedostaje u Srbiji je veći broj Bradonja. Ah te slavne Bradonje! Kroz istoriju smo bili svedoci činjenice da su neki od naših najvećih lidera bili ozbiljni ljubitelji velike brade i brkova. Nepotrebno je da ih sada ovde sve nabrajam, ali svima nam je jasno koliko ih je samo bilo!

Ali šta je sa našim korporativnim liderima? Oni trenutno preferiraju da im face ostanu glatke, bez pretenzije da kosa treba da raste na njihovim licima, a to bi pod hitno trebalo da se promeni. Oni se upravljaju po političkim šablonima, po zmijama u sudnicama i po prodavcima automobila. Čisto obrijani izgled nije tipičan za iskrenog, vrednog srpskog čoveka. To što propagiraju je izgled licemera, ljigavaca ili dečaka.

Mojo Beard Business Look

Mi se po tom pitanju trenutno nalazimo na velikoj raskrsnici. Na primer, mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta, zabave i kulture trenutno propagiraju nošenje nekog oblika brade, čak i na događajima koji zahtevaju nošenje leptir mašne. Pojedini filmovi profilišu zločince kao zalizane i glatko obrijane likove dok su omiljeni heroji uglavnom bradati.

Jedna nedavna studija pokazuje da žene preferiraju muškarce sa bradama u odnosu na one golobrade. Jedan od poznatih kanadskih novinara, dobitnik mnogih priznanja iz oblasti istraživačkog novinarstva, sa naučne strane govori pozitivno o prednostima Bradonja kao radnoj snazi u jednom svom članku - ali ne želim da provodim previše vremena pričajući Vam o tome. Ono o čemu želim da razgovaram je - dali ste Vi spremni biti pravi muškarac i prihvatiti to? Tako je, nema potrebe da se izvinjavate što ste muškarac. Nikada nemojte to zaboraviti!

Postoji veliki broj ljudi koji rade u kancelarijama, laboratorijama, bankama, na terenu i koji bi želeli da gaje bradu ali se plaše reakcije okoline. Za sve Vas koji se plašite - zapamtite da to nije potrebno, niste sami! Ako želite da gajite bradu, onda to i učinite. Ne dozvolite da Vas unutrašnji i spoljašnji demoni u tome sprečavaju!

Lično sam Bradonja većim delom svoje profesionalne karijere, u različitim stilovima i dužinama. Znam da su me ljudi osuđivali zbog moje brade, ali to je nešto što ne mogu da zaustavim. Međutim, noću veoma mirno spavam, znajući da se svetu prikazujem onakvim kakav jesam, a ne kao školjka onoga što društvo želi da budem.

Za kraj bih voleo da podelim nekoliko interesantnih odgovora koje možete uputiti ljudima koji imaju neprijatna i bezobrazna pitanja i komentare o Vašoj bradi:

P: Da li te je mrzelo da se obriješ? O: Da li tebe mrzi da gajiš i održavaš bradu?

P: Izgledaš kao terorista. O: Da li je Isus bio terorista?

P: Izgledaš mnogo bolje bez brade. O: Možda, ali se sa njom mnogo bolje osćam!

Povezani Tekstovi

Šta Je Balzam Za Bradu i Da Li Zaista Vredi?
Šta Je Balzam Za Bradu i Da Li Zaista Vredi?
Uložio si vreme i strpljenje u gajenje brade koja bi naterala i najveće poštovaoce, ali i one koji to nisu ludi za br...
PROČITAJ VIŠE
Kako Gajiti i Nositi Bradu - Trendovi za 2023. godinu
Kako Gajiti i Nositi Bradu - Trendovi za 2023. godinu
6 najpopularnijih stilova i kako ih postići Nošenje brade je u modi već vekovima, ali trendovi se stalno menjaju. Od ...
PROČITAJ VIŠE
Praznični Vodič Za Kupovinu
Praznični Vodič Za Kupovinu
Bilo da kupujete poklon za svog omiljenog bradonju, ili jednostavno želite da dopunite sopstvenu zalihu najkvalitetni...
PROČITAJ VIŠE
8 PREDNOSTI NOŠENJA BRADE
8 PREDNOSTI NOŠENJA BRADE
...koje niko ne može osporiti! Ako imate bradu, nema sumnje da treba da budete ponosni na to. Ne samo što izgledate...
PROČITAJ VIŠE

Ostavite komentar

Ime .
.
Poruka .

Komentari moraju biti odobreni pre objavljivanja