Šta Je Balzam Za Bradu i Da Li Zaista Vredi?

Uložio si vreme i strpljenje u gajenje brade koja bi naterala i najveće poštovaoce, ali i one koji to nisu ludi za bradama, da ti se dive i da ti pomalo zavide. Ali, imaš problem jer se svakog jutra budiš sa jednom stranom brade prilepljenom uz lice - klasičan slučaj, tzv. spavaća brada.

A tokom dana primećuješ da tvoja brada ne zadržava stil i oblik koji si zamislio. Da ne pominjem da tvoja lepša polovina počinje da te gleda ispod oka svaki put kad se približiš!

U ovakvim situacijama svaki bradonja je na ivici nervnog sloma i tako počinje da se u glavi javlja ona strašna ideja - brijanje!

U ovom tekstu ćemo pokušati da objasnimo kako da sprečiš to jutarnje stanje i da uspešno obuzdaš svoju bradu. Slobodno odloži brijač i zaboravi na brijanje, opusti se i uživaj. Sve što ti je potrebno je malo balzama za bradu.

Mojo Beard Balzami Za Bradu

Balzam za bradu od A do Š

Šta je balzam za bradu? Ukratko, to je najčvršći od tri različita hidratantna sredstva za bradu (i brkove) na koja se oslanjaju svi bradati muškarci. Kada kažemo čvrst, doslovno mislimo čvrst, sa specifičnom teksturom voska i potrebno ga je tretirati i nanositi drugačije nego ostale proizvode.

Gust i čvršći od ostalih proizvoda za negu brade poput butera ili ulja, balzam za bradu zahteva malo truda pre nanošenja, o čemu ćemo pisati malo kasnije, ali upravo ta gustina i čvrstina mu daju ona svojstva koja su neophodna da balzam uradi ono čemu je namenjen - da stilizuje i obuzda bradu.

Dakle, za šta se koristi balzam za bradu? Balzam pruža vrhunsko učvrćivanje, hidrira i omekšava bradu:

Učvršćivanje - Zahvaljujući svojoj čvrstoj konzistenciji i sastojcima na biljnoj bazi, balzam za bradu je najbolja opcija kada je u pitanju stilizovanje neposlušnih dlaka i nega same brade.

Zdravlje brade - Balzam deluje kao regenerator za bradu. Jača i omekšava dlake lica, što će dugoročno doprineti da brada bude kvalitetnija - od korena do vrha.  Brada koja je pravilno negovana ne samo da izgleda bolje, već se i prijatnije oseća na tvom licu.

Hidratacija - Pored očuvanja oblika i nege koju pruža, dobar balzam za bradu će takođe negovati kožu ispod brade. To znači manje svraba i peruti ispod brade zbog suve kože, kao i manje iritacije od uraslih dlaka. Zdrava koža takođe može doprineti aktivnijem rastu brade.

Šta čini dobar balzam za bradu?

Kao i kod svakog proizvoda koji se nanosi na lice, najvažnije je obratiti pažnju na sastojke koji nisu prisutni u kvalitetnom balzamu za bradu. Veštački aditivi i štetne hemikalije uvek moraju izazvati uzbunu.

Mojo Beard Balzam za bradu i Sapun za bradu

*Pro tip: čitaj sastojke na ambalaži!

Ako ne koristiš balzam koji je 100% prirodan, postoji rizik od ugrožavanja zdravlja kože lica. Čak i nešto relativno bezopasno, poput začepljenih pora, može dovesti do neujednačene brade ili nepodnošljivog svraba.
S tim u vezi, evo nekoliko esencijalnih ulja i drugih sastojaka koje bismo preporučili da potražiš u svom sledećem balzamu za bradu:

  • Kokosovo ulje - Ako si već koristio ulje za bradu, verovatno si već upoznat sa prednostima kokosovog ulja, jer ono često spada među njegove glavne sastojke. Kokosovo ulje je pokazalo svoju sposobnost da neguje i jača dlaku. Takođe je utvrđeno da smanjuje broj ispucalih vrhova dlake.
  • Šea buter - Čini se da je šea buter poslednjih godina prisutan u većini proizvoda za negu, i to sa dobrim razlogom. Korišćenje balzama za bradu koji sadrži šea buter obezbeđuje hidrataciju i koži ispod brade. Ovaj buter je takođe poznat po svojim protivupalnim svojstvima, što znači manje osipa i manje svraba.
  • Ulje badema - Zvuči ukusno, zar ne? Osim što nam probudi želju za baklavom, ulje  badema je poznato po svojim stimulativnim efektima poput podsticanja rasta brade.
  • Ulje kore pomorandže - Zaklinjemo se da ne pokušavamo da te samo učinimo gladnim. Još jedno popularno esencijalno ulje, ulje od kore pomorandže nije samo aromatično. Ono takođe smanjuje masnoću, što može dovesti do zdravije i punije brade.
  • Ulje sibirskog bora - Ovo zvuči kao nešto što je manje vezano za hranu a više naučno. Za one koji nemaju diplomu iz hortikulture, ovo je ulje koje potiče od sibirskih bora i poznato je po tome što značajno pomaže pri omekšavanju dlaka.

Kako se koristi balzam za bradu?

Ako nikada ranije nisi koristio proizvod na bazi pčelinjeg voska, otvaranje prve limenke balzama za bradu može izazvati zbunjenost. Naravno, proizvod miriše lepo (poput sandalovine ili kedra), ali je takođe prilično tvrd na dodir.
Naravno, ovo je trenutak kada ćeš naučiti kako se koristi balzam za bradu.

Evo nekoliko trikova koje imamo u rukavu:

  • Koristi nokat palca - Počni tako što ćeš noktom palca zagrebati malu količinu balzama. Shvatamo da termin - količina koja stane na nokat - nije najnaučnija mera, ali to je dobro mesto za početak. Dok se navikavaš na rad sa proizvodom, naučićeš koliko balzama treba koristiti da bi postigao željeni stil.
  • Rasporedi balzam između vrhova prstiju i dlana - Toplota tvojih ruku će omekšati balzam i olakšati rad s njim.
  • Masiraj balzam kroz bradu - Brzo ćeš primetiti kako tvoja brada postaje glađa i lakša za oblikovanje. Završi stilizovanje četkom za bradu ili češljem za bradu kako bi ravnomerno rasporedio proizvod i uklonio eventualne grudvice.

Ovaj video takodje može biti od velike pomoći:

U zavisnosti od godišnjeg doba, balzam često menja svoju konzistenciju. Zimi je balzam izrazito tvrd, dok je tokom toplijih dana primetno mekši. Bitno je da napomenemo da to nikako ne utiče na kvalitet i samu namenu proizvoda.

Još jedan mali trik koji bi mogao da pomogne tokom hladnijih dana, kada je balzam veoma čvst, je upotreba fena. Sa razdaljine od 20-30cm usmeravanje toplog vazduha će pomoći da proizvod malo omekša i da se lakše nanosi.

Ovo ne bi trebalo praktikovati često, niti je poželjno topiti balzam do tečnog stanja, jer bi usled čestih i velikih temperaturnih promena neki sastojci balzama mogli da postanu manje delotvorni.

Da li postoje neki nedostatci kod balzama za bradu?

Balzam za bradu je prilično otporan proizvod, ali imamo jedno upozorenje: vodi računa da ga ne staviš previše. Ne brini - nećeš trajno oštetiti svoju bradu. Ali, ako tvoja brada postane kruta i čini ti se kao da je izlivena, poput frizure berzanskog brokera iz 1980-ih, preterao si sa balzamom. Isperi bradu blagim sredstvom za čišćenje i pokušaj ponovo sutra.

Zbog varijabilne gustine brade na različitim delovima lica, učenje kako koristiti balzam može biti proces proba i grešaka. To nije mnogo drugačije od učenja kako da oblikuješ svoju bradu, tako da smo svi bili tu i to prošli.
Ako ti nije bio cilj da eksperimentišeš, ne bi ni odgajao bradu, zar ne?

Mojo Beard Balzami Za Bradu

Koliko dugo traje balzam za bradu?

Obično, kvalitetan balzam za bradu će održati svoje dejstvo tokom celog dana. Naravno, u posebno vrućim danima ili kada si aktivan i znojiš se, može se desiti da balzam izgubi nešto od svoje čvrstine.

U svakom slučaju, nanošenje balzama bi trebalo da bude deo tvoje svakodnevne rutine nege brade, obično odmah nakon tuširanja ili kada se pripremaš za pokret.

Za koga je balzam za bradu?

Ako težiš ka moćnoj dugačkoj bradi sa brkovima poput morža ili bilo kom drugom izgledu koji zahteva dodatno oblikovanje brade i brkova, shvatićeš da ti kvalitetan balzam za bradu zaista može pomoći da definišeš svoj stil.
Generalno, velike brade ponekad mogu izgubiti svoj oblik i postati neuredne, ali balzam će ti pomoći da održiš čak i najgušću bradu urednom.

Iako se može činiti da je balzam za bradu namenjen samo najdužim bradama koje zahtevaju čitav tim berbera za održavanje, brade bilo koje dužine mogu imati koristi od njega. Poput kofeina za tvoje lice, balzam će pomoći tvojim dlakama da se oporave od noćnog gužvanja i održe izabrani oblik i stil tokom čitavog dana.

Razlika izmedju balzama i drugih proizvoda za bradu

Balzam za bradu je moćan saveznik u oblikovanju tvoje brade u nastojanju da ona postane estetski prijatan dodatak tvom licu. Ali balzam nije jedini proizvod za negu brade koji može pomoći u hidrataciji, omekšavanju i jačanju tvoje brade.

Tu su naravno i ulje, kao i nezaobilazni buter za bradu. Iako su lakši od balzama, ulja za bradu i buteri su zdrav dodatak svakoj rutini nege brade i mogu pomoći u podsticanju rasta brade.

Evo kratkog pregleda:

  • Ulje za bradu - Proizvod koji je odličan za podsticanje rasta brade, hidrataciju brade i kože lica, kao i održavanje brade sjajnom i mekom.
  • Buter za bradu - Konzistencije je između ulja i balzama, slično kremi, gelu ili pasti. Buter za bradu hrani tvoju bradu na isti način kao ulje, ali je posebno delotvoran prema koži ispod nje. Buter za bradu može biti neophodan kada prolaziš kroz početne faze rasta brade, dok je prisutan najjači svrab. Pravo je čudo kako dobar buter može da umiri ovo stanje. Takođe je dobro imati ga pri ruci tokom hladnih zimskih dana ili tokom vrelih letnjih meseci, jer pruža dodatnu zaštitu od spoljašnjih uticaja.

Mojo Beard Proizvodi Za Higijenu i Negu Brade

Dakle, da li balzam za bradu zaista vredi?

Pa, očigledno je da se odgovor sam nameće. To je neophodan proizvod za negu brade koji pomaže oblikovanju, hidrataciji i omekšavanju tvoje brade i kože ispod nje.

Bez obzira da li želiš da oblikuješ bradu koja će osvojiti prvu nagradu na lokalnom takmičenju bradonja ili tražiš malo dodatne podrške u stilizovanju nakon nemirne noći, balzam za bradu je upravo ono što ti treba.

Pored široke ponude proizvoda za mušku negu kao što su ulja za bradu, buteri, šamponi i sapuni za higijenu brade, kao i različiti setovi za početnike i za one napredne bradonje, Mojo Beard ti nudi kvalitetne balzame za bradu u četiri različite mirisne note. Oni hidriraju i mogu se koristiti za sve stilove brade, a pored toga i sjajno mirišu.

Uživaj u svom negovanom i stilizovanom izgledu brade uz Mojo Beard balzame i budi siguran da će tvoja brada biti obuzdana, hidrirana i meka, a tvoja koža ispod nje zdrava i oslobodjena od svraba i iritacija.

Neka brada postane tvoj najbolji modni dodatak koji će ti doneti samopouzdanje i privlačnost. Pogledaj i ostale edukativne tekstove sa našeg bloga i otkrij sve što ti je potrebno za negu i stilizovanje tvoje brade.

Povezani Tekstovi

10 Uobičajenih Grešaka u Negovanju Brade i Kako Ih Izbeći
10 Uobičajenih Grešaka u Negovanju Brade i Kako Ih Izbeći
Održavanje brade nije lak zadatak. Zahteva posvećenost, upornost i znanje. Bez obzira da li ste iskusni bradonja ili ...
PROČITAJ VIŠE
Nauka o Rastu Brade i Razumevanje Faktora Koji Utiču Na Njen Rast
Nauka o Rastu Brade i Razumevanje Faktora Koji Utiču Na Njen Rast
Brada. Ona je tu već vekovima i nose je muškarci svih kultura, rasa i vera. Od drevnih Egipćana do modernih hipstera,...
PROČITAJ VIŠE
Kako Gajiti i Nositi Bradu - Trendovi za 2023. godinu
Kako Gajiti i Nositi Bradu - Trendovi za 2023. godinu
6 najpopularnijih stilova i kako ih postići Nošenje brade je u modi već vekovima, ali trendovi se stalno menjaju. Od ...
PROČITAJ VIŠE
Praznični Vodič Za Kupovinu
Praznični Vodič Za Kupovinu
Bilo da kupujete poklon za svog omiljenog bradonju, ili jednostavno želite da dopunite sopstvenu zalihu najkvalitetni...
PROČITAJ VIŠE

Ostavite komentar

Ime .
.
Poruka .

Komentari moraju biti odobreni pre objavljivanja