Mojo Beard Pomada Za Kosu - Šta Je i Kako Se Koristi?

Većina nas se seća vremena kada su muškarci koristili skoro isključivo gelove za kosu, a naše majke i bake lak. Samo u odabranim prodavnicama i frizerskim salonima bila je dostupna šira paleta proizvoda za kosu, a kada kažemo paleta, mislimo na još dva ili tri.

Danas je tržište kozmetičkih preparata otišlo toliko daleko da postoje desetine kategorija proizvoda, pa zatim još gomile podkategorija a tu su se negde našli i hibridni proizvodi.

Proizvodi za kosu

Kod proizvoda za stilizovanje kose je ista situacija. Na priloženoj slici možete videti 16 tipova proizvoda za stilizovanje kose koji se uglavnom dele po tome koliko učvršćuju kosu i koliki joj daju sjaj. Naravno, kao i u svemu ostalom, postoje proizvodi koji su spoj nekoliko različitih tipova i koji imaju malo širu primenu, pa iz tog razloga njih često zovemo hibridi.

Na toliko pretrpanom tržištu pravi je uspeh naći proizvod koji će da zadovolji širi spektar zahteva potrošača, a još ređi su oni univerzalni,  koji mogu biti korisni širokoj publici.

Posle velikog broja zahteva naših potrošača, u Mojo Beard smo rešili da kreiramo sopstveni proizvod za kosu. Posle višemesečnog rada na razvoju formule i testiranja, veliko nam je zadovoljstvo da vam predstavimo Mojo Beard Hair Pomade, prvu pomadu za kosu na domaćem tržištu, koja je napravljena od 100% prirodnih sastojaka i to na vodenoj bazi.

Šta je pomada za kosu?

Pomada za kosu je jedna od najčešće korišćenih reči za opisivanje muških proizvoda za oblikovanje kose danas. Bez obzira da li se reč pomada upotrebljava ispravno ili ne, čini se da je taj naziv sveobuhvatan za opis skoro svega što nije gel za kosu ili fiber vlakno.

Mojo Beard Pomada za kosu

Pomade su prvenstveno dizajnirane da prikažu vašu kosu glatkom i urednom, a istovremeno nude prirodan sjaj uz blago mokri izgled i drže svaku dlaku na svome mestu. U osnovi, pomade deluju izuzetno dobro za frizure koje se oblikuju češljem. Za razliku od gelova za kosu, pomade ne isušuju ili ostavljaju kosu tvrdom omogućavajući vam da kosu iznova i iznova oblikujete tokom dana.

Pomade se mogu podeliti na dve glavne kategorije:

Na bazi ulja (tradicionalnija verzija)

Na bazi vode (popularnija opcija)

Pomade na bazi ulja su zasnovane na lubrikantima ili petroleju, što ih čini vrlo jeftinom opcijom u odnosu na pomade na vodenoj bazi. Pedesetih godina prošlog veka pojam lubrikanta (brilijantin) se pojavio kako bi se opisale sjajne frizure koje koriste ovu vrstu proizvoda. Njihovi sastojci su nerastvorljivi u vodi zbog čega ih je praktično nemoguće oprati pod tušem (savetujemo oprez pri kupovini!).

Iako petrolej i lubrikanti mogu vašoj kosi dati dugotrajan sjaj i beskonačnu sposobnost modelovanja, to će vas u nekom trenutku sigurno skupo koštati. Praktično sve što koristite za ispiranje pomada na bazi ulja takođe će ukloniti sva prirodna ulja iz vaše kose, što će potencijalno ostaviti nezdravu kosu i problematičnu kožu ispod nje. Još jedna stvar vredna pomena je da pomade na bazi ulja takođe pojačavaju sklonost ka pojavi akni, posebno uz čelo i na temenu. Ako šampon i regenerator koji koristite ne operu efikasno kosu i pravilno uklone svo ulje i masnoću od pomade, tada se vaše pore i folikuli dlake mogu začepiti što rezultira neželjenim nakupljanjem štetnog sadržaja i pojavom akni.

Pomade na bazi ulja = više potencijala za akne

Pomade na vodenoj bazi su, sa druge strane, dosta  korisnije i univerzalnije. Dizajnirane su da vam omoguće da postignete sličan izgled kao i pomadma na bazi ulja, ali se lako ispiraju vodom. Većina pomada na vodenoj bazi ne učvršćuje kosu kao gelovi i slični preparati za kosu, ali održavaju fleksibilnost i mogu se ponovo reaktivirati tokom dana blagim kvašenjem.

Pomade na vodenoj bazi = Lakše za pranje

Mojo Beard Pomada Za Kosu

Kao što smo već nagovestili, Mojo Beard Pomada Za Kosu spada u kategoriju proizvoda koji su prilično univerzalini i namenjena je velikom broju potrošača. Može se koristiti na različitim tipovima kose, od kraćih do srednjih dužina, za veoma ređe do prilično gušće kose, a naročito je pogodna za osobe sa kovrdžavom kosom koje imaju problema da je obuzdaju i naprave željenu frizuru. Veoma lako se nanosi na kosu i još lakše se spira.

Mojo Beard pomada za kosu

Pošto je kreirana od 100% prirodnih sastojaka, ova formula ima veoma visoke performanse i pruža visok nivo hidratacije i zaštite koži glave a dlaku čuva od korena do vrha.

Pored velikog broja blagotvornih sastojaka koji su u njoj sadržani, posebno se ističe visok nivo kokosovog ulja, ricinusovog ulja i maslinovog ulja, pa zbog toga ovaj proizvod za kosu nije samo za stilizovanje, nego pored toga dodatno sprečava opadanje kose, ubrzava rast kose i sprečava nastanak peruti.

Korišćenjem Mojo Beard Pomade Za Kosu, vaša kosa će dobiti dodatni volumen i imaće prirodan izgled i sjaj, a miris mirte i limunove trave davaće vam dodatni osećaj svežine tokom celog dana.

Kako se koristi?

Prednost pomade za kosu je što se može nanositi i na suvu i na vlažnu kosu. Zapravo, veoma je preporučljivo da probate sa obe varijante, kako biste pronašli vašu idealnu kombinaciju. Ovo je bitno iz razloga što svaka osoba ima drugačiji tip kose, različitu dužinu a uvek ostaje i pitanje kakav izgled želite da postignete.

Prilikom nanošenja, uvek počnite sa manjom količinom pomade. Prstom zahvatite količinu koja će prekriti gornju trećinu vašeg kažiprsta. Rastrljajte pomadu među dlanovima i nanesite je ravnomerno po celoj kosi. Kosu raščešljajte češljem zbog što bolje distribucije. Pokušajte da oblikujete željenu frizuru. Ukoliko se javi potreba, dodajte još pomade kako biste postigli željeni efekat. Za razliku od nekih drugih proizvoda (naročito onih veštačkih), Mojo Beard pomadu slobodno možete nanositi u malo većim količinama jer je proizvod na prirodnoj bazi i ne sadrži nikakve štetne sastojke. Prednost pomada na vodenoj bazi je i ta što se u svakom trenutku mogu reaktivirati. Dovoljno je da vlažnim dlanovima prođete kroz vašu kosu i moćićete ponovo da oblikujete frizuru po želji. Ovo možete raditi i nekoliko puta u toku dana, sve dok je ne isperete sa kose.

Mojo Beard pomada za kosu

Hvala vam što ste odvojili dragoceno vreme kako bi se informisali o mogućnostima ovog fantastičnog proizvoda. Pošto je ovo potpuno nova vrsta preparata na našem tržištu, osećali smo veliku obavezu prema našim potrošačima da pružimo dodatna objašnjenja o pomadi za kosu i načinima primene. Iskreno se nadamo da smo uspeli u tome, ali ako je ipak ostalo nekih pitanja ili nedoumica, pozivamo vas da nam ostavite komentar ili nas direktno kontaktirate, kako bismo vam pružili sve neophodne informacije.

Povezani Tekstovi

Uticaj Stranih Kozmetičkih Brendova i 7 Razloga Zbog Čega Je Bolje Kupovati Domaće Proizvode
Uticaj Stranih Kozmetičkih Brendova i 7 Razloga Zbog Čega Je Bolje Kupovati Domaće Proizvode
Dijagnoza: Konzumerizam Već dugo vremena gledamo kako se tržišta urušavaju, kako raste značaj ‘brendova’ i kako svesn...
PROČITAJ VIŠE
18 Profesionalnih Saveta Za Negu Kose Koje Svaki Muškarac Mora Da Zna
18 Profesionalnih Saveta Za Negu Kose Koje Svaki Muškarac Mora Da Zna
Nema sumnje da je kosa važan deo ukupnog izgleda svakog muškarca. Toliko toga treba uzeti u obzir – stil, dužinu, kad...
PROČITAJ VIŠE
Prirodni Proizvodi Bez Kojih Se I Najveće Muškarčine Teško Mogu Smatrati Frajerima
Prirodni Proizvodi Bez Kojih Se I Najveće Muškarčine Teško Mogu Smatrati Frajerima
I 3 Ključna Razloga Zašto Ih Morate Imati Može se reći da smo već naše čitaoce navikli na tekstove koji izgledaju pop...
PROČITAJ VIŠE
Najveći Vodič Za Muške Proizvode Za Kosu
Najveći Vodič Za Muške Proizvode Za Kosu
Pravi proizvodi za kosu mogu apsolutno promeniti igru brige o frizuri. Problem je u tome što pronalaženje najboljeg p...
PROČITAJ VIŠE

Ostavite komentar

Ime .
.
Poruka .

Komentari moraju biti odobreni pre objavljivanja