5 najčešćih grešaka koje prave muškarci sa neujednačenim bradama

Apsolutno ništa nije sporno ako Vaša brada raste nejednako! Samo zato što imate nekoliko neravnina u bradi ne znači da ne možete da uživate u njenom odgajanju i nošenju. Evo 5 uobičajenih grešaka koje muškarci sa neujednačenim bradama prave:

Mojo Beard Neujednačena Brada

1 - Ne usuđujete se da počnete da je gajite

Samo zato što imate nekoliko mesta gde Vaša brada ne raste jednako ne znači da joj ne treba dati šansu da zasija! Ako primetite neke nejednakosti u rastu Vaše brade, udahnite duboko i ne paničite, jer to nije kraj sveta! U stvari, većina muškaraca ima neku vrstu neujednačenosti u bradi, samo se neke od njih jednostavno ne vide.

Ako u vašoj bradi imate vidljive neujednačenosti, to samo znači da je Vaša brada jedinstvena! Samo Vi možete da odlučite da li te neujednačenosti previše utiču na izgleda Vaše brade - ne postoje nikakva pravila o tome kakvu vrstu brade možete ili ne možete imati. Postoje tone različitih opcija za gajenje brade i sigurno je da svaki muškarac može pronaći onu koja će mu odgovarati.

Ima mnogo poznatih ličnosti i sportista sa neujednačenim bradama, koji i dalje forsiraju takav izgled i ne dozvoljavaju da im to utiče na samopouzdanje. Ako Džoni Dep i Džejms Franko mogu da nose neujednačenu bradu na dodelama nagrada, zašto i Vi ne biste mogli u svakodnevnom životu?

2 - Ne dajete joj dovoljno vremena

Verovali ili ne, Vaša brada možda neće biti toliko neujednačena kao što mislite; bradama je potrebno puno vremena da porastu u potpunosti. Neki delovi Vaše dlake rastu brže od drugih, a ostali delovi rastu gušće od drugih. Za neke oblasti Vaše brade Vam se može učiniti da rastu nejednako, ali to mogu biti delovi koji rastu sporije, sa manje pokrivenosti.

Dajte Vašem novom izgledu malo vremena da preraste pre nego što odlučite da povučete okidač ili pokušate nešto novo. Ono što može izgledati kao neuredna brada sa samo 50% pokrivenosti lako može porasti na 70% pokrivenosti za samo nekoliko nedelja! Budite strpljivi i nastavite da je gajite.

To je stvar sa bradama: što više vremena dobijaju, to se dlake ravnomernije distribuiraju i ujednačenije rastu. Ne kažemo da proces gajenja Vaše brade neće proći sa nekim neugodnim trenutcima, ali ako možete da prevaziđete te trenutke i jednostavno pustite da brada nastavi da raste, Vaša dlaka će izgledati mnogo moćnije za manje vremena nego što možete da očekujete.

3 - Ne upoređujte se sa drugima

Upoređivanje sa drugim Bradonjama verovatno je najčešća greška koju možete napraviti, posebno ako imate neke neujednačenosti u Vašoj bradi. Postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da pokušate da zapamtite kad god Vam padne na pamet da se poredite sa drugima:

- Svi su potpuno drugačiji

- Svi imamo prednosti i nedostatke na bradi

- Genetika je van naše kontrole

- Izuzetni ste u onome u čemu drugi nisu

- Gajite bradu za sebe - ne za druge

- Kod drugih vidite samo kvalitete - nedostatci su dobro skriveni

- Ako ste se zaglavili upoređivajući sebe sa drugim Bradonjama i zaista želite da prilagodite svoj izgled maksimalnoj udobnosti, počnite sa kraćim stilom brade - to će Vam verovatno pomoći da se osećate ugodnije.

Na kraju dana, važno je da gajite Vašu bradu jer Vi tako želite. Možda ste testirali svoje strpljenje, ili možda pokušavate da izgledate zrelije. Samo zapamtite da gajenje brade za sebe takođe znači prihvatanje Vaše genetike i prihvatanje onoga sa čime raspolažete. Većina nas nema savršeno simetričan rast dlake, zapravo, takve brade su prilično retke.

4 - Ne nasedajte na prevare sa preparatima za rast brade

Ne kupujte preparate za rast brade! Ako ste videli proizvode za rast brade koji tvrde da će Vam dati gustinu i popuniti mesta na licu na kojima Vam ne rastu dlake, odmah zaboravite na tako nešto. Ovi proizvodi su ekvivalentni pilulama koje tvrde da menjaju veličinu Vaših genitalija, ili dodacima koji tvrde da ćete izgledati kao Chris Hemsvorth za 4 nedelje. Ove kompanije se bogate na nesigurnosti muškaraca, ističući hrabru tvrdnju o efikasnosti svojih proizvoda a da za to nemaju ni naučne dokaze niti testiranja da podrže ove tvrdnje. Postoje preparati koji mogu pomoći u očuvanju zdravlja Vaše dlake i kože lica, ali Vam sigurno neće preko noći stvoriti više folikula u Vašim obrazima.

Razlika između prirodnih preparata za bradu i onih koji tvrde da će Vaša brada postati gušća je u suštini u tržišnom nastupu. Preparati koji tvrde da omekšavaju bradu i kožu i unapređuju izgled Vaše brade, obično se prodaju sa poštenim namerama. Svaka kompanija koja tvrdi da njihovi preparati povećavaju stopu rasta dlake, ili gustinu brade Vas laže. Jednostavno, nije moguće pokrenuti rast brade na takav način!!!

5 - Ne vodite dovoljno računa o vašoj bradi

Svakoj bradi je potrebna ljubav, bez obzira da li je kratka i neujednačena ili gusta i dugačka. Redovna primena sapuna, ulja za bradu, balzama, i butera će povećati sveukupno zdravlje Vaše kože i dlake. Neujednačena brada čini kožu ispod vidljivom, tako da ćete sigurno želeti da se uverite da je režim nege kože maksimalno ispravan.

Kada su Vaša koža i dlaka zdravi, izgledaćete atraktivnije a Vaša brada će rasti mnogo bolje i ravnomernije. Bez obzira na sve izbore koje ste napravili za svoju bradu, samo zapamtite da će Vam ulaganje u negu kože i dlake pomoći da bradu odgajite lakše i sa više samopouzdanja.

Preporučujemo vam da na OVOM LINKU pogledate naš YouTube kanal, gde ćete pronaći video uputstva za korišćenje proizvoda za negu brade.

Povezani Tekstovi

Šta Je Balzam Za Bradu i Da Li Zaista Vredi?
Šta Je Balzam Za Bradu i Da Li Zaista Vredi?
Uložio si vreme i strpljenje u gajenje brade koja bi naterala i najveće poštovaoce, ali i one koji to nisu ludi za br...
PROČITAJ VIŠE
Kako Gajiti i Nositi Bradu - Trendovi za 2023. godinu
Kako Gajiti i Nositi Bradu - Trendovi za 2023. godinu
6 najpopularnijih stilova i kako ih postići Nošenje brade je u modi već vekovima, ali trendovi se stalno menjaju. Od ...
PROČITAJ VIŠE
Praznični Vodič Za Kupovinu
Praznični Vodič Za Kupovinu
Bilo da kupujete poklon za svog omiljenog bradonju, ili jednostavno želite da dopunite sopstvenu zalihu najkvalitetni...
PROČITAJ VIŠE
8 PREDNOSTI NOŠENJA BRADE
8 PREDNOSTI NOŠENJA BRADE
...koje niko ne može osporiti! Ako imate bradu, nema sumnje da treba da budete ponosni na to. Ne samo što izgledate...
PROČITAJ VIŠE